• Welkom op Natuurbegraafplaats Maashorst

Natuurbegraven op Maashorst

Natuurbegraven is eeuwig begraven worden in de vrije natuur. Op een plek die uzelf uitkiest. Dat kan bij leven, maar ook nabestaanden kunnen een plek uitzoeken. Na een crematie kunt u eveneens kiezen voor natuurbegraven. We hebben speciale plekken voor een urn.

Zorgeloosheid

Hoewel de keuze voor grafrust in de natuur al eeuwenoud is, komt natuurbegraven weer steeds vaker voor. Dat komt enerzijds door de mogelijkheid het afscheid persoonlijk te maken. Anderzijds omdat er geen zorgen voor u en uw nabestaanden meer zijn over grafverlenging, onderhoud en bijkomende kosten. U betaalt een eenmalig, eerlijk tarief. Dat tarief is, in vergelijking met regulier begraven, vaak beter betaalbaar.

Geruststellende gedachte

Als u een plek heeft uitgekozen legt een notaris deze vast. Zo weet u zeker dat uw plek in de schoonheid van de natuur voor altijd van u blijft. Een geruststellende gedachte. Het onderhoud van het graf laten we over aan de natuur. Onze natuurbeheerders onderhouden het gebied. Samen met Natuurmonumenten zorgen we ervoor dat de natuur voor altijd beschermd blijft.

Persoonlijk gesprek

Besluit u een natuurgraf te kopen, dan nodigen wij u uit voor een persoonlijk gesprek. Wij nemen hiervoor alle rust en tijd. Wij zetten alles op alles uw vragen te beantwoorden en uw persoonlijke wensen in te willigen. Samen kiezen we een passende plek uit.

Een natuurgraf

Bij het graven van een graf laten we de bovenste begroeide laag grond zoveel mogelijk intact.  Bij het sluiten van het graf leggen we deze laag in zijn geheel weer op het graf. Op deze manier kan de natuur doorontwikkelen. Hierdoor vervagen de contouren van een graf en gaat het geleidelijk op in de natuur. Een graf is te herkennen aan de boomschijf die na de uitvaart als herdenking op het graf kan worden gelegd. De begraafplaats heeft een uitgebreid padenstelsel om graven te bereiken. Bovendien heeft elk wandelpad een eigen naam.

De plek is ook te herkennen aan de omgeving: die markante boom of open plek met bloemrijk gras.

Is het lastig voor u om lopend een natuurgraf te bereiken? Laat het ons weten. Wij brengen u met een elektrische wagen naar de gewenste plek.

Vind een natuurgraf via onze app

Om een natuurgraf te vinden, kunt u ook gebruikmaken van onze app, die binnenkort beschikbaar is. Nadat u de app gedownload heeft, ziet u eenvoudig hoe u deze kunt gebruiken. De app is bruikbaar voor zowel Apple als Android apparaten. Heeft u hulp nodig bij het installeren of gebruiken van de app? Wij helpen u graag!


Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Newsletter
 
Sending